Werken in de pharma-sector iets voor jou?

Denk je bij vacatures voor pharma vooral aan hoogopgeleide laboranten? Think again, want ook andere (technische) profielen kunnen in deze sectoren hun gading vinden. En dat is fijn, want werken in pharma biedt enkele belangrijke voordelen.

Aantrekkelijke werkgever

Volgens een recent onderzoek van Randstad blijft de pharma de meest aantrekkelijke werkgever in de privésector. In datzelfde onderzoek kan je ook lezen dat Janssens Pharmaceutica, GSK (GlaxoSmithKline) en Multipharma in de top 10 staan van de bedrijven die een aantrekkelijke werkgever zijn.

Stabiele werkomgeving

Die mooie score heeft volgens diezelfde studie te maken met de financiële gezondheid van de sector, maar ook met een relevante werkinhoud en mooie toekomstperspectieven voor werknemers. Komt daar nog bij dat de tewerkstelling in de voorbije 30 jaren bijzonder stabiel is gebleven.

Een veelbelovende en veilige sector dus om in te werken. Dat merk je ook aan het minimale verloop. Een studie van Securex toonde enkele jaren geleden aan dat slechts 3,2 procent van de werknemers in deze sector de onderneming verlaat ten opzichte van 6,6 procent in de totale private sector.

Nood aan jong talent

Een kwart van die trouwe medewerkers is wel al ouder dan 50 jaar, wat weer heel wat perspectieven biedt als je in deze sector aan de slag wil.

“Alleen al om de pensioneringen op te vangen, heeft de sector jaarlijks nood aan zowat 2.500 jonge werknemers. De instroom van jong talent is voor onze industrie dus essentieel.”

Het valt niet te ontkennen dat bijna de helft van gezochte profielen over een diploma hoger onderwijs moet beschikken, waarvan zo’n 28 procent een master (of hoger) en 18 procent een professioneel bachelordiploma. Maar ook als je lager geschoold bent, kan je in deze sector aan de slag. Hou de vacatures van Trust Engineering daarom zeker in de gaten!

Relevanter dan ooit

Werken in de pharma betekent ook dat je meewerkt aan oplossingen die mensen kunnen helpen.

“Wie in de sector werkt, zoekt mee naar innovaties en oplossingen voor wereldwijde uitdagingen, zoals (…) de strijd tegen wereldwijde ziektes.”

Een element dat in deze tijden – jammer genoeg – belangrijker is dan ooit … 

Recente vacatures bij Trust Engineering

Als lead ingenieur piping ben je verantwoordelijk voor de engineering van buisleidingen en armaturen bij investeringsprojecten op onze site in Antwerpen, alsook voor de ontwikkeling van de lay-out van deze projecten.

De externe medewerker wordt tewerkgesteld in een team dat automatiseringsprojecten uitvoert in de Primary productieafdelingen, meer bepaald in de Algemene Diensten, Cokesfabriek, Grondstoffen-Haven-Vervoer, Hoogovens en Sinterfabrieken.

De uitdagende opdrachten van onze klanten vereisen een sterk team. Je bent dan ook een geboren teamplayer met voldoende zelfstandigheid.

The incumbent is responsible for one or more of the following activities: the study, the validation and implementation of chemical test/assay methods, cleaning validation analytical assays and equipment used in the chemical lab. The incumbent is also responsible for the purchase of new lab equipment and improvement of existing analytical methods.