Een cv waar je mee scoort

Wist je dat het amper 30 seconden duurt vooraleer iemand op basis van jouw cv beslist om al dan niet met jou door te gaan? Een goed cv is dan ook cruciaal en daarom geven we je enkele tips mee om (nog) beter te scoren met je cv.

Hoe herken je de juiste kandidaat?

Alhoewel we jou het meeste werk uit handen nemen in je zoektocht naar de juiste professional, is er toch dat moment waarop je met één of meerdere kandidaten een gesprek zal aangaan. Om zeker te zijn dat de match helemaal klopt, geven we je graag een aantal tips mee om je keuze te vereenvoudigen.

Een nieuwe job zoeken terwijl je nog werkt?

In een ideale wereld neem je gewoon ontslag als je uitgekeken bent op je job en trek je je plan terwijl je rustig op zoekt gaat naar een nieuwe uitdaging. In de werkelijke wereld heb je natuurlijk facturen te betalen en wil je ook liever geen te groot ‘zwart gat’ in je cv. Maar hoe doe je dat dan, nieuw werk zoeken terwijl je nog een baan hebt?

Een nieuw evenwicht tussen werk en leven

Het blijkt ondertussen zowat een evidentie te zijn dat elke professional 24/7 beschikbaar is. Logisch, want de meeste klanten eisen van bedrijven dat ze ten alle tijde beschikbaar zijn voor antwoorden en oplossingen. Maar die continue beschikbaarheid weegt wel zwaar door op het dagelijkse leven van een mens en kan in de slechtste gevallen zelfs tot een burn-out leiden. We moeten dan ook op zoek naar een balans tussen leven en werk, maar dewelke? En hoe ga je daar dan best mee om?

Efficiënt online vergaderen

Wist je dat we in gewone omstandigheden al zo’n 10 % van onze werktijd besteden aan vergaderingen? Online vergaderen helpt om reistijden en -kosten te beperken, net als de CO2 uitstoot. Maar online vergaderen heeft zo zijn nadelen, iets waar je met deze tips gelukkig meteen komaf mee kan maken.

Veelgestelde vragen bij selectiegesprekken

Als je één selectiegesprek hebt meegemaakt, denk je bij volgende gesprekken misschien wel: “Weer diezelfde vragen??”. Natuurlijk kan niet iedereen zo’n originele (en moeilijke) vragen stellen als bv. Google dat doet. Het grote voordeel van steeds diezelfde vragen: je kan je alvast voorbereiden op de dooddoeners dankzij de tips die je in deze post vindt.

Wat doet een piping engineer?

Een piping engineer is een ingenieur die gespecialiseerd is in het ontwerpen en berekenen van pijpleidingssystemen. Daar hoort vaak ook de geïntegreerde apparatuur bij, denk bv. aan compressoren, pompen, fans, blowers, warmtewisselaars of drukvaten.

Werken in de pharma-sector iets voor jou?

Denk je bij vacatures voor pharma vooral aan hoogopgeleide laboranten? Think again, want ook andere (technische) profielen kunnen in deze sectoren hun gading vinden. En dat is fijn, want werken in pharma biedt enkele belangrijke voordelen.

Wat doet een validation engineer?

Een validation engineer is een gediplomeerd ingenieur die de instrumenten, de apparatuur, de mechanica en de procedures voor de vervaardiging van verschillende producten beheert, inspecteert, kalibreert, test en wijzigt.