Een nieuwe job zoeken terwijl je nog werkt -
hoe doe je dat?

Je huidige job biedt geen voldoening meer en je snakt naar een nieuwe uitdaging? Maar een job zoeken terwijl je nog werkt, is natuurlijk net iets moeilijker … Met deze tips lukt het vast wel!

In een ideale wereld neem je gewoon ontslag als je uitgekeken bent op je job en trek je je plan terwijl je rustig op zoekt gaat naar een nieuwe uitdaging. In de werkelijke wereld heb je natuurlijk facturen te betalen en wil je ook liever geen te groot ‘zwart gat’ in je cv. Maar hoe doe je dat dan, nieuw werk zoeken terwijl je nog een baan hebt?

Ga op zoek buiten de werkuren

Eigenlijk is het een absolute ‘no go’ om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging terwijl je eigenlijk aan het werk zou moeten zijn – hoe verleidelijk dat ook kan zijn als je niets te doen hebt. 

 

Surfen of mails versturen via je werkcomputer, – laptop of -smartphone is ook niet zo’n slim idee. Je loopt immers niet alleen de kans betrapt te worden, het is ook bijzonder respectloos naar je huidige werkgever toe. En druk vooral je cv niet uit op de kantoorprinter!

Wees discreet

Zolang je nog geen nieuwe job gevonden hebt, is discretie absoluut noodzakelijk. Anders loop je het risico dat je werkgever al op zoek gaat naar een vervanger vooraleer jij een nieuwe job hebt. Probeer daarom telefoontjes van potentiële werkgevers of selectiegesprekken tijdens je pauze of voor/na de werkuren te regelen. Vertel het ook nog niet aan je collega’s – per ongeluk je mond voorbijpraten overkomt zelfs de beste wel eens.

 

Zit je al in een selectieronde? Vraag je toekomstige werkgever nog even te wachten op jouw seintje vooraleer hij/zij naar je huidige werkgever belt voor een referentie. Plaats daarom ook meer dan één naam als referentie op je cv.

Blijf professioneel

Zodra je zeker bent van je zaak, is het tijd je huidige werkgever op de hoogte te brengen. Wacht er niet te lang mee, zodat je baas en collega’s nog de tijd hebben om je vertrek voor te bereiden. Voer ook een rustig en constructief gesprek. Stel bv. voor dat je je opvolger wil begeleiden of dat je een goede handover zal voorbereiden. 

 

Laat tijdens die laatste dagen je werk ook niet links liggen. Zo bewijs je dat je een echte professional bent en verbrand je geen bruggen. Tenslotte weet niemand wat de toekomst nog kan brengen …

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Begint het bij jou na het lezen van dit artikel een beetje te kriebelen om aan een nieuwe uitdaging te beginnen? Check zeker even onze vacatures of neem contact op en laad meteen ook je cv op.

Recente vacatures bij Trust Engineering

In deze functie ben je o.a. verantwoordelijk voor het beheer en de realisatie van één of meerdere projecten binnen Piping & Mechanical. Je hebt uitgebreide contacten met de klanten en leveranciers en volgt de werf/werven van nabij op, in nauwe samenwerking met de site supervisor(s). Je leidt een ploeg van 20 tot 50 personen
Als lead ingenieur piping ben je verantwoordelijk voor de engineering van buisleidingen en armaturen bij investeringsprojecten op onze site in Antwerpen, alsook voor de ontwikkeling van de lay-out van deze projecten.
Als Project Engineer draag je de verantwoordelijkheid voor het uitwerken en rapporteren van multidisciplinaire projecten.
nl_BENederlands (België)
en_GBEnglish (UK) nl_BENederlands (België)